CORESPONDENȚĂ DE LA MADRID

"Multinaționala escrocheriei", anihilată. Românii din rețea au comis în Spania înșelătorii de 8 milioane de euro

"O adevărată companie multinaţională a fraudei" - aşa vorbesc polițiștii din Spania despre structura coordonată de mai mulți cetățeni români care au reușit să obțină, în mod ilegal, beneficii de 8 milioane de euro. Operațiunea de anihilare a acestei rețele a beneficiat de sprijinul Europol și Eurojust. Amănunte are corespondentul nostru Felix Damian.

23 Mai 2018, 21:39 (actualizat 23 Mai 2018, 21:51) Știrile TVR |
Rețea internațională de infractori, printre care și români, anihilată
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Agenții spanioli au descoperit în regiunea Valencia un atelier foarte sofisticat în care se falsificau documente de identitate, contracte ți facturi.

Acestea erau emise pe numele unor cetățeni spanioli care deschideau conturi și firme fără activitate, folosite drept paravan pentru escrocherii comise prin internet.

Organizația era dirijată din România și se sprijinea pe celule înființate în numeroase țări din Europa. Descoperirea unei celule nu afecta funcționarea organizăției care a reușit să câștige aproximativ 8 milioane de euro.

Banii erau obținuți cu tehnica phishing prin care escrocii obțineau datele personale și bancare ale victimelor și mergeau până acolo încât uzurpau identitatea firmelor care aveau contracte de lucrări publice.

Au fost descoperite cel puțin 700 de conturi bancare numai în Spania, folosite de rețea ca să obțină banii deturnați prin tehnici atât de elaborate încât, organizația funcționa ca o adevărată multinațională a fraudei.

Operațiunea Vâlcea a fost demarată cu sprijinul Europol și Eurojust și au fost arestate până acum 33 de persoane, atât în Spania, cât și în România.

De la Madrid pentru TVR, Felix Damian.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI