Mulţi studenţi indieni, blocaţi în Odessa şi în alte zone din estul Ucrainei. Îngroziţi de război, tinerii cer sprijin să ajungă aproape de graniţa cu România

26 februarie 2022, 19:10

Atacul armatei ruse asupra Ucrainei a prins-o pe Supreeta la studii in Odessa. Tânăra este din India şi studiază Medicina în ţara vecină. A povestit pentru Ştirile TVR calvarul prin care ea şi colegii trec de câteva zile.

Speriată de război, tânăra a cerut ajutorul Ambasadei Indiei din Ucraina. Spune că a fost îndrumată să intre în România pe la vama Siret, unde a fost pregătit un coridor de evacuare. Ar presupune însă un drum lung şi periculos de peste 7 ore. Asta deşi vămile Isaccea şi Galaţi sunt mai aproape de Odessa.

Dimineaţă, sute de cetăţeni indieni au ajuns în România prin Vama Siret. Mulţi dintre ei studiază Medicina în Cernăuţi. Tinerii spun că au avut noroc să se afle aproape de frontiera cu România. Au fost repatriaţi în India cu două zboruri de pe Aeroportul Henri Coandă.

Alături de refugiaţii ucraineni din regiunea Odessa, şi cetăţeni de alte naţionalităţi au reuşit să intre în România prin vama Isaccea, din judeţul Tulcea. Printre cei care au trecut Dunărea cu feribotul sunt şi câţiva indieni.

Studenţii indieni blocaţi în Odessa caută în continuare soluţii să ajungă în România.

Ambasada Indiei la Kiev a anunţat că depune eforturi pentru evacuarea propriilor cetăţeni în ţările vecine.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite