Mulţi elevi se plâng de nervozitatea dascălilor. Ei susţin că se tem să pună întrebări, atunci când nu înţeleg ceva

Copiii vor să meargă cu drag la şcoală, iar dascălii să le fie prieteni care-i ajută să înţeleagă. Mulţi se plâng însă de profesori nervoşi, care ţipă şi îi timorează. În facultate nu te mai învaţă cum să predai şi să relaţionezi cu clasa, iar Ministerul ar trebui să ia măsuri, explică Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ. Sindicaliştii dau vina şi pe lipsa motivaţiei materiale.

19 August 2019, 09:10 (actualizat 19 August 2019, 09:12) |
Copiii se plâng de profesorii nervoși
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Dacă profesorul îi ignoră nevoile, îi face rău copilului, care nu mai înfloreşte aşa cum ar putea. Iar ţipetele pot cauza traume, explică psihologii.

„Cele mai frecvente plângeri pe care le aud în cabinet sunt cele legate de faptul că mama este foarte nervoasă, de asemenea, şi profesorii sunt foarte nervoşi şi neprietenoşi. Este foarte important să ne conectăm cu copilul”, spune psihoterapeutul Cristina Fulop.

Problema e că în facultate nu se mai face metodică şi nici practică pedagogică. Şi materia e prea încărcată, iar timpul, limitat, și dacă elevii stau pe telefon, nu vor înţelege tot. O spune liderul celei mai mari federaţii sindicale din sistem, care cere Ministerului să regândească pregătirea dascălilor şi să simplifice programa.

„Fundamentală este formarea iniţială şi motivarea materială. Să o spunem direct: când dascălul ştie că un salariat de la consiliul local, din clădirea de vizavi de şcoală, care nu are studii superioare şi are un salariu dublu sau triplu decât un profesor, evident că motivarea lui nu este cea care ar trebui. Şi elevii trebuie să fie atenţi”, declară preşedintele Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hancescu.

Experţii spun că şi evaluarea profesorilor trebuie regândită. Să fie implicaţi şi elevii, părinţii şi colegii de cancelarie, iar plata să se facă în funcţie de performanţă.

În sistem avem acum 215 mii de cadre didactice. Primesc un salariu mediu de 3400 de lei, în mână, pentru a pregăti viitorul României.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 5°C
IASI -2°C 3°C
CLUJ -6°C -1°C
CONSTANTA 0°C 2°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV -4°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI