Multe facultăți au renunțat la admiterea pe bază de examen în contextul pandemiei

Regulile noi de distanțare socială impuse de pandemia de coronavirus a determinat universităţi cu tradiţie să renunţe la examenul scris şi să aplice concursul de dosare online. Iar acolo unde vor fi susținute examene, multe se vor desfășura tot pe internet. Unele universități anunță diverse facilități, cum ar fi eliminarea taxei de înscriere și de înmatriculare.

16 Iunie 2020, 21:00 Știrile TVR |
Universitățile renunță la admiterea pe bază de examen
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Universitatea Politehnică, instituție cu tradiție în ceea ce privește admiterea pe bază de examen scris, s-a adaptat rapid noilor măsuri impuse de pandemie. Pentru cele aproape 6 mii de locuri disponibile admiterea se va face printr-un concurs de dosare.

Universitatea București are 19.000 de locuri pentru studiile de licență și masterat pentru noul an universitar.

Pentru 18 dintre facultăți au fost stabilite patru forme de admitere online: pe baza mediei de la Bacalaureat, a mediei de la Bacalaureat și a unui eseu motivațional, pe baza unei formule mixte sau a unui interviu motivațional.

Singura facultate la care se va susține examen scris de admitere este cea de Drept.

Candidații vor putea depune online toate documentele necesare înscrierii iar plata taxei va putea fi făcută tot de la distanță. Dar si aici sunt schimbări.

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Capitală nu vor fi percepute în acest an taxe de înscriere sau de înmatriculare. Potrivit rectorului, asta va însemna un minus de 300.000 de euro în bugetul instituției de învățământ superior.

La Agronomie se va susține examen scris doar la Facultatea de Medicină Veterinară.

În total, 1.650 de locuri au fost scoase la concurs la Universitatea de Agronomie din București. Înscrierile vor avea loc între 6 și 25 iulie.

Și în țară multe universități au anunțat examene de admitere exclusiv online, iar acolo unde a fost posibil doar selecție pe bază de dosar.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 23°C 24°C
CLUJ 20°C 17°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 23°C 24°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI