Mulți refugiați ucraineni vor să rămână la Brașov. Centrul Comunitar creat de primărie împreună cu mai multe organizații neguvernamentale funcționează non-stop

De la începutul crizei din Ucraina, la Centrul Comunitar de Primire din Braşov au ajuns până acum 1.200 de refugiaţi. 75% dintre aceştia au declarat că vor să rămână în oraşul de la poalele Tâmpei, iar ceilalţi au fost doar în tranzit.

16 Martie 2022, 12:42 (actualizat 16 Martie 2022, 12:44) Știrile TVR |

Oksana Yemonakova este doctor în științe și profesor universitar în Odesa. În 24 februarie s-a trezit sub explozia rachetelor și bombelor lansate de armata rusă. A rezistat trei zile, după care a decis să fugă din Ucraina, împreună cu cei doi copii, de 2 și 12 ani. O prietenă aflată deja la Brașov i-a spus de centrul comunitar de la noi.

“În Ucraina mi-am lăsat părinţii, soţul şi prietenii. E foarte greu pentru mine. Am nevoie de acest centru pentru că eu abia am venit, nu știu încotro să mă îndrept, nu știu de unde pot obține ajutor”, spune Oksana.

Centrul Comunitar creat de Primăria Brașov împreună cu mai multe organizații neguvernamentale funcționează non-stop în clădirea unui centru de afaceri. Refugiații beneficiază aici de mâncare și apă, dar și de spații pentru dormit.

Flavia Boghiu, viceprimar al Brașovului:Pot primi adăpost pentru câteva zile până când li se găsește o cazare pe termen mediu sau lung, pot primi sfaturi și consiliere pentru cum să și deschidă un cont bancar, sfaturi privind angajarea dacă e nevoie, ore de limba română".

450 de voluntari lucrează în centrul comunitar. Viceprimarul Brașovului spune că din cei 1200 de refugiați care au ajuns în oraș, peste 900 vor să rămână pe termen mediu sau lung în orașul de la poalele Tâmpei.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 30°C
IASI 24°C 26°C
CLUJ 18°C 21°C
CONSTANTA 27°C 26°C
CRAIOVA 25°C 26°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI