Mulți refugiați ucraineni vor să rămână la Brașov. Centrul Comunitar creat de primărie împreună cu mai multe organizații neguvernamentale funcționează non-stop

16 martie 2022, 12:42

Oksana Yemonakova este doctor în științe și profesor universitar în Odesa. În 24 februarie s-a trezit sub explozia rachetelor și bombelor lansate de armata rusă. A rezistat trei zile, după care a decis să fugă din Ucraina, împreună cu cei doi copii, de 2 și 12 ani. O prietenă aflată deja la Brașov i-a spus de centrul comunitar de la noi.

“În Ucraina mi-am lăsat părinţii, soţul şi prietenii. E foarte greu pentru mine. Am nevoie de acest centru pentru că eu abia am venit, nu știu încotro să mă îndrept, nu știu de unde pot obține ajutor”, spune Oksana.

Centrul Comunitar creat de Primăria Brașov împreună cu mai multe organizații neguvernamentale funcționează non-stop în clădirea unui centru de afaceri. Refugiații beneficiază aici de mâncare și apă, dar și de spații pentru dormit.

Flavia Boghiu, viceprimar al Brașovului:Pot primi adăpost pentru câteva zile până când li se găsește o cazare pe termen mediu sau lung, pot primi sfaturi și consiliere pentru cum să și deschidă un cont bancar, sfaturi privind angajarea dacă e nevoie, ore de limba română”.

450 de voluntari lucrează în centrul comunitar. Viceprimarul Brașovului spune că din cei 1200 de refugiați care au ajuns în oraș, peste 900 vor să rămână pe termen mediu sau lung în orașul de la poalele Tâmpei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite