Mulți legumicultori renunță să mai cultive roșii, pentru că nu se mai acordă ajutorul de la stat

28 ianuarie 2021, 11:01

Până la pregătirea terenului și cultivarea pepenilor în primăvară, oamenii de aici nu stau, pentru ei nu există pauză. În mijlocul iernii muncesc în solarii unde au și început să cultive cartofii timpurii și pregătesc răsadurile de roşii.

Iulian Bănică muncește în agricultură de când se știe, iar solarii are de peste 30 de ani. De câțiva ani bărbatul pregătea, în această perioadă, răsadurile cu roșii să le semene în solarii. Anul acesta însă a renunțat să mai cultive roșii, pentru că nu se mai acordă ajutorul de la stat pentru această cultură, iar cheltuielile, susține el, sunt mari, așa că va cultiva cartofi timpuri pe o suprafață de 1200 de m pătrați.

În aceeași situație și Ștefan Bănuțoiu. Până anul acesta bărbatul împreună cu familia pregăteau în această perioadă răsadurile de roșii, pentru a le cultiva apoi în solarii. Acum însă vor cultiva numai fasole verde.

Mai sunt însă legumicultori care au pregătit răsadurile cu roșii. Ei recunosc că suprafața cultivată va fi mai mică, anul acesta.

2 300 de legumicultori din Dolj au beneficiat anul trecut de finanțare prin Programul ,,Tomata”. Numărul a fost mai mare cu 80 de beneficiari, față de anul 2019.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite