Profesorii așteaptă vaccinarea. Mulți dascăli din județul Timiș nu au reușit să își facă programarea pe platforma de vaccinare

15 februarie 2021, 13:14

Mulți dascăli n-au reușit nici măcar să își facă programarea pe platforma de vaccinare și se declară nemulțumiți de faptul că procesul de imunizare a cadrelor didactice nu se face prin intermediul unor centre speciale, destinate lor.

Din cauza ratei mari de infectare cu SARS COV 2, în județul Timiș, majoritatea unităților de învățământ funcționează pe scenariul roșu sau galben, ceea ce înseamnă că dascălii de gimnaziu, în mare parte, continuă cursurile online. Puțini profesori au reușit însă, până acum, să ajungă să se vaccineze.

Din 3361 de cadre didactice care și-au manifestat intenția, în evidentele Inspectoratului Școlar Timiș erau consemnați, până vineri, 641 de profesori vaccinați. În cazul personalului auxiliar și nedidactic din școlile timișene, numărul persoanelor care s-au imunizat este și mai mic.

În majoritatea cazurilor, tot ce au putut face unitățile de învățământ a fost să îi înregistreze pe profesori în sistem, ca făcând parte din categoria de persoane care intră în etapa a doua de vaccinare. De acolo, fiecare a încercat pe cont propriu să obțină o programare.

Alții au preferat să se deplaseze chiar și în alte județe pentru a urgent procesul de imunizare.

Responsabilii din Educație se așteaptă ca procentul cadrelor didactice vaccinate să crească și odată cu suplimentarea locurilor, ca urmare a introducerii celui de-al treilea vaccin, cel de la Astra Zeneca, în programul de imunizare.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite