Mulți proprietari de restaurante au rămas cu porțile deschise la Marsilia, în ciuda restricțiilor și amenzilor

1 octombrie 2020, 09:24

Franța a depășit 550 de mii de cazuri de contaminare iar numărul de focare este într-o creștere alarmantă.

În bucătăria unui restaurant din Marsilia se pun la punct ultimele detalii înainte de prânz. Totul, ca și cum ar fi o zi obișnuită de lucru. Nimic nu dă de bănuit că sunt restricții și că restaurantul ar trebui să fie închis pentru două săptămâni.

Proprietarul spune că două luni și jumătate, în perioada de izolare, a respectat toate regulile, dar acum nu mai poate și, în ciuda consecințelor, a decis să deschidă în clandestinitate. O decizie imediat aprobată de angajați.

Unii proprietari nici nu s-au mai ascuns, au rămas cu porțile deschise, în ciuda amenzilor. 135 de euro, la prima abatere și 1500 de euro dacă situația se repetă. În caz de infracțiune, se poate ajunge chiar până la închisoare.

Marsilia și Aix-en-Provence sunt zone de alertă maximă din cauza circulației intense a virusului și a numărului mare de contaminări. Măsură închiderii barurilor și restaurantelor este valabilă 2 săptămâni.

La Paris și în alte 11 mari orașe din Franța, barurile se închid la orele 22.00, o decizie care ar putea fi urmată de alte măsuri, mult mai dure, din cauza creșterii îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

China crește exporturile. Economia din întreaga lume se zdruncină

Analiza. Europa vs Statele Unite. Care economie este mai performantă