Mulți doritori, deși locurile sunt cu taxă, la noile specializări Cosmetica medicală și Tehnologia produsului cosmetic, de la Universitatea de Medicină din Craiova. Cosmetologia, program nou de licență și la Iași

Cosmetica medicală sau Nutriția și dietetica sunt două specializări care au foarte mare căutare în ultimii ani în clinici și saloane, așa că universitățile s-au orientat și vin în întâmpinarea vremurilor. Astfel, la Craiova, de exemplu, anul acesta au fost deschise noi programe de studiu. Sunt zeci de doritori, deși toate locurile sunt cu taxă.

24 Septembrie 2023, 21:22 (actualizat 24 Septembrie 2023, 21:23) Știrile TVR |

Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic, respectiv Nutriție și dietetică sunt noile programe de studiu de la Universitatea de Medicină din Craiova.

Este primul an când se organizează concurs pentru aceste specializări și sunt doar câte 45 de locuri pentru fiecare, toate cu taxă - 6.000 de lei pe an.

Prof. univ. dr. Florin Burada, prorector Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova: "Ne bucurăm că aceste două specializări au fost bine primite. (...) Cel mai mare succes este la specializarea Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, unde avem 29 candidați."

Subiectele de concurs au fost din anatomia şi fiziologia omului.

Cosmetologia este de anul acesta la Iași un program de licență nou înființat, în cadrul Facultății de Farmacie.

Prof. univ. dr. Viorel Scripcaru, rectorul UMF "Grigore T. Popa" Iaşi: "Sunt aproape 2.500 de studenți la programele de licență, la masterate, la doctorate, la toate cele 4 facultăți ale Universității. Suntem pregătiți pentru a le asigura condițiile cele mai bune de învățământ."

La Iași, emoțiile examenelor pentru viitorii medici au trecut, iar bobocii și-au cunoscut profesorii.

Odată cu înființarea acestor noi secții, se speră să crească interesul viitorilor medici de a practica meseria în țară și nu peste hotare.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 4°C 6°C
CLUJ 1°C 3°C
CONSTANTA 11°C 10°C
CRAIOVA 7°C 6°C
BRASOV 4°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI