Mulți angajați ai unor fast food-uri din Capitală susțin că sunt amenințați că vor rămâne șomeri

17 martie 2020, 19:49

Zeci de angajați susțin că au fost chemați de șefii de restaurante și li s-au pus în față mai multe documente pe care să le semneze. Practic, să-și dea acordul pentru întreruperea temporară a contractelor de muncă.

Responsabilii trimiși de patroni i-ar fi amenințat pe angajați că vor rămâne fără locuri de muncă dacă nu semnează documentele, spun oamenii.

Reprezentanții unuia dintre lanțurile de restaurante se apară și susțin că restaurantele din mall-urile din Capitală sunt de tip franciză, așa că angajații ar trebui să primească răspuns de la patronii care administrează aceste localuri.

Însă fac și ei un apel la autorități și avertizează că, în perioada următoare, mii de angajați ar putea rămâne fără locuri de muncă.

Specialiștii în domeniu sunt de părere că unii angajatori ar putea face abuzuri în această perioada dificilă.

Inspectorii ITM pot face verificări la patronii care nu respectă legea și le recomandă angajaților care au probleme să facă sesizări și să prezinte situația în care se află.

Decretul prezidențial de instituire a stării de urgență specifică foarte clar că angajații și familiile acestora au nevoie de protecție socială dacă joburile lor sunt afectate în această perioadă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite