Mugur Isărescu, despre majorarea pensiilor: Să fim foarte atenți dacă nu vrem să rătăcim așa vreo 40 de ani printr-un deșert financiar

9 ianuarie 2020, 09:21

Dar a atras atenția la creșterea economică, de doar 4 procente. La finalul anului trecut, și economistul șef al Băncii Naționale, Valentin Lazea, declara că majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie ar trebui amânată.

„Nu trebuie să facem obsesii pe cifre biblice și să fim foarte atenți dacă nu vrem să rătăcim așa vreo 40 de ani printr-un deșert financiar. Văd că singura discuţie este 40%. Păi da legea e mare şi lată, are atâtea prevederi. Hai să fim serioși cu cifrele. Nu pot să vă dau acum un răspuns pentru că nu am un răspuns. Aici nu este decât soluție politică. Deci nu avem soluție financiară şi economică. Când economia crește cu 4% nu poate să crească ceva cu 40%, că nu ceva marginal, e jumătate din populația activă a țării. Deci câtă filosofie trebuie să faci aici? Într-adevăr soluţia este dificilă, dar e politică şi socială”, a declarat Mugur Isărescu, întrebat dacă el crede în creşterea cu 40% a punctului de pensie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

BNR reacționează după mesajele deepfake cu Mugur Isărescu