Mucegai, tencuială căzută, subsoluri inundate, cearșafuri pătate și pături rupte, în spitale din România

20 februarie 2018, 21:11

Este locul unde an de an sunt tratați sute de copii cu probleme grave, inclusiv la plămâni. Dacă fațada exterioară a fost renovată, în interior lucrurile arată jalnic. Imaginile care descriu dezastrul au fost postate pe Facebook.

Responsabilii de la Consiliul Județean Cluj, instituția care administrează spitalul, susțin că acum clinica de pediatrie este renovată cu ajutorul unor sponsori.

„Posibilitățile de intervenție a Consiliului Județean sunt limitate. Pe deoparte imobilul aparține Universității Babeș Bolyai, pe de altă parte clădirea este revendicată de către Arhiepiscopia Romano Catolică de Alba Iulia” – reprezentant Consiliul Județean Cluj.

Reprezentanții Universității Babeș Bolyai au însă alte explicații.

„Pediatrie 4 din Cluj Napoca este o clădire în care de peste 25 de ani funcționează un spital de copii. E o clădire în care s-au făcut investiții de cei care administrează și sunt convins că tot ei vor găsi soluții ca acei copii să stea în condiții decente și normale pentru un spital” – purtător de cuvânt, UBB Cluj.

La Spitalul Orăşenesc Gaești imaginile suprinse de un vizitator au dus la declanșarea unei anchete. În filmare se observă un pat cu cearșafuri și perne pătate alături de pături rupte. Conducerea unității susține că e un caz izolat, iar personalul de la curățenie va fi sancționat.

Unitatea medicală are în grijă 80 de mii de oameni atât din Gaești cât și din alte şi 16 localităţi învecinate.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă