MTS: Limita de participare a spectatorilor creşte la 50% din capacitatea arenelor şi poate ajunge până la 100%

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat, luni, că de la 1 iulie limita de participare a spectatorilor creşte de la 25% la 50% din capacitatea maximă a stadioanelor sau sălilor de sport şi poate ajunge până la 100%, dacă toţi participanţii fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 cu schemă completă, de la finalizarea căreia au trecut 10 zile.

28 Iunie 2021, 11:46 (actualizat 28 Iunie 2021, 12:10) |
Stadion. Arena

"Sportul românesc se bucură de la 1 iulie de noi măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competiţiile sportive, ca urmare a H.G. nr. 678/24.06.2021, pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 636/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 iunie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Hotărârea Guvernului României a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 628/25.06.2021, Partea I, şi urmează să intre în vigoare la data de 1 iulie", se arată într-un comunicat al MTS citat de Agerpres.

Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfăşura, în spaţii închise sau deschise, cu spectatori în tribune într-un procent de 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Participarea la aceste activităţi este permisă doar pentru:

- persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

- persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore

- persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezenţa de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfăşurării evenimentului).

Organizatorul poate decide desfăşurarea competiţiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 cu schemă completă de vaccinare, de la finalizarea căreia au trecut 10 zile.

Această măsură deschide calea organizării mult mai facile de evenimente la capacitate maximă, fără alte avize sau aprobări. Regulile generale aplicabile evenimentelor sportive în aer liber şi în spaţii închise se regăsesc în cuprinsul Ordinului comun MTS/MS nr. 310/708/2021.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a subliniat că în paralel cu aceste măsuri de relaxare este nevoie în continuare de responsabilitate din partea tuturor participanţilor la competiţiile sportive.

"În Guvernul României facem ceea ce ne-am angajat, pentru a reveni la normalitate. Pas cu pas, graţie acestor măsuri de relaxare, ne recâştigăm viaţa de dinainte de pandemie şi reîncepem să ne bucurăm de sport şi de evenimentele sportive. Desigur, este nevoie de multă responsabilitate şi pe mai departe, de respectarea măsurilor în vigoare şi de continuarea campaniei de vaccinare. Aici avem nevoie de dumneavoastră. Ajutaţi-ne să vă ajutăm! Este în interesul tuturor", a declarat Eduard Novak.

Tot de la 1 iulie se modifică şi condiţiile de funcţionare pentru sălile de sport şi/sau fitness în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, acestea putând funcţiona la capacitate maximă fără obligativitatea purtării măştii de protecţie şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

"Ministerul Tineretului şi Sportului face toate eforturile pentru a încuraja vaccinarea, pentru a promova sănătatea şi viaţa. Relaxarea este condiţionată de respectarea măsurilor în vigoare, iar vaccinarea rămâne singura soluţie pentru a reda tuturor normalitatea în sport şi în viaţa de zi cu zi", se mai precizează în comunicatul citat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 4°C
IASI 2°C 3°C
CLUJ 0°C -1°C
CONSTANTA 4°C 2°C
CRAIOVA 4°C 4°C
BRASOV -2°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI