Motociclete pentru SMURD. ISU Cluj a fost dotat cu două motociclete de intervenție rapidă

31 august 2017, 10:15

Motocicletele sunt dotate cu defibrilator, oxigen și trusă de resuscitare, pentru a acorda primul ajutor victimelor până la venirea ambulanțelor.

„Din analiza făcută la București, reduce timpul de sosire de la 2-3 minute până la 10-15 minute, comparativ cu o ambulanță care vine pe un drum aglomerat”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Motocicletele vor fi conduse de paramedicii Inspectoratului, care, timp de câteva săptămâni, au participat la un curs de conducere defensivă.

„Echipajul este format dintr-o singură persoană, paramedic. Merg foarte bine, sunt motociclete noi și perfecte pentru situația noastră și la ce le vom folosi”, a declarat plutonierul major Marius Zamfir de la ISU Cluj.

O motocicletă va staționa în zona centrală, alta în cartierul Mănăștur. Clujenii au admirat noile achiziții și s-au declarat încântați de ele. La Cluj se va amenaja și un heliport, în parcarea Primăriei.

Achiziția motocicletelor și a echipamentelor aferente a fost făcută din sponzorizări. Șapte motociclete similare sunt folosite de echipajele de urgență din București și Constanța.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite