Motivul incredibil din cauza căruia sistemul VAR nu a funcționat la meciul România-Muntenegru

Motivul incredibil din cauza căruia sistemul VAR nu a funcționat la meciul România-Muntenegru
Motivul incredibil din cauza căruia sistemul VAR nu a funcționat la meciul România-Muntenegru
15 iunie 2022, 10:10

La meciul în care România a fost învinsă fără drept de apel de Muntenegru, în etapa a patra din Grupa 3 A Diviziei B din Liga Națiunilor, sistemul VAR ar fi putut fi de un real ajutor la câteva faze discutabile, care ne-ar fi adus avantaje, dacă arbitrii VAR ar fi avut posibilitatea să reanalizeze ceea ce s-a întâmplat pe teren.

Marți seara, pe arena din Giulești, sistemul VAR ar fi putut să ne dea dreptate, în cel puțin trei faze controversate.

Acestea au fost:

1. Mijlocașul muntenegrean Jovovic a fost iertat de al doilea cartonaș galben în minutul 39 pentru un fault dur la Bancu. Muntenegreanul l-a lovit violent pe jucătorul nostru cu cotul peste față.

2. Nu în ultimul rând, Tomasevic, aflat la câțiva metri de poartă, a blocat cu mâna mingea șutată de Ștefănescu în minutul 51. Centralul portughez Joao Pinheiro nu a acordat penalty pentru România, la această fază, deși la reluările TV s-a văzut cum mingea l-a lovit în mână pe fundaș.

3. În minutul 61, la scorul de 2-0 pentru muntenegreni, Puşcaş a înscris după o pasă a lui Tănase, însă golul a fost anulat pentru un ofsaid ce putea fi contestat și analizat. În plus, în transmisia în direct nu a fost prezentată linia imaginară care să identifice pozițiile celor doi jucători, pentru că arbitrajul video nu a funcționat.

Motivul pentru care VAR nu a funcționat

Motivul pentru care sistemul VAR nu a funcționat este că reprezentanții comisiei tehnice din cabina VAR au venit târziu la stadionul Giulești.

Cu 10 minute înainte de startul meciului, ei și-au dat seama că serverul care asigura funcționalitatea sistemului nu mergea. În aceste condiții, meciul România – Muntenegru nu a beneficiat de asistență VAR, pentru că problema nu a putut fi remediată.

Clasament la zi, Grupa 3, Divizia B

1. Bosnia și Herțegovina (6-4 golaveraj) 8 puncte
2. Muntenegru (6-3) 7 puncte
3. Finlanda (5-6) 4 puncte
4. România (1-6) 3 puncte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite