Motivarea Înaltei Curți: Darius Vâlcov a picat testul poligraf când a fost întrebat dacă a primit mită

28 februarie 2019, 18:37

Din motivarea instanței reiese că Darius Vâlcov a cerut să fie testat cu detectorul de minciuni.

El a fost întrebat: „Aţi primit, în mod direct, vreo sumă de bani de la Berna Theodor, în legătură cu contractele încheiate între Tehnologica Radion şi Compania de Apă Olt, la sediul Tehnologica Radion?”

„Răspunsul „Nu” al inculpatului a provocat modificări specifice comportamentului simulat.” – arată judecătorii în motivare.

Magistraţii au mai spus şi că probele administrate în sala de judecată „relevă că infracţiunile de trafic de influenţă şi spălare a banilor au fost dovedite dincolo de orice îndoială rezonabilă”.

Completul de trei judecători al instanței supreme l-a condamnat la 8 ani de închisoare cu executare pe Darius Vâlcov, pentru corupție. Magistrații l-au găsit vinovat că pe vremea când era primar PDL în Slatina ar fi primită mită 6,2 milioane de lei, adică peste 1,3 milioane de euro, pentru contracte de lucrări publice. Vâlcov a declarat tot timpul că este nevinovat, însă verdictul va fi tranșat de Completul de cinci judecători.

Consilierul pe probleme economice al premierului are și alte probleme. Consiliul de Atestare a Diplomelor Universitare a anunțat că a înregistrat și că va analiza sesizarea potrivit căreia teza de doctorat a lui Darius Vâlcov ar fi plagiată mai mult de jumătate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite