Moţiune de cenzură. PNL, USR, PMP şi parlamentarii neafiliaţi vor să dea jos Guvernul

12 decembrie 2018, 14:08

163 de paralmentari de la PNL, USR și PMP și câțiva neafiliați au semnat textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului.

Raluca Turcan, deputat PNL: „Astăzi anunțăm această moțiune de cenzură și o vom înregistra astfel încât să dejucăm un nou plan abuziv pe care PSD și ALDE îl au de a arunca în derizoriu această moțiune, de a comasa toate termenele, astfel încât votul final să fie dat lunea viitoare, sperând în felul acesta că vor avea liber la furat pentru ordonanța privind amnistia și grațierea”.

Dan Barna, deputat USR: „Vom înregistra moțiunea vineri, pentru a avea posibilitatea ca luni să fie prima citire a moțiunii în Parlament și apoi, probabil joi, să fie votul moțiunii, astfel încât să existe un termen suficient pentru discuții, pentru analiză, pentru dezbatere în spațiul public a acestei moțiuni”.

Pe lângă voturile nemulțumiților din PSD, Opoziția încearcă să atragă și susținerea minorităților. Dar liderul UDMR, Kelemen Hunor, declară că în negocieri Opoziția nu a fost convingătoare.

Premierul Viorica Dăncilă crede că Guvernul nu poate fi dărâmat.

Calculele arată că în acest moment niciun partid parlamentar nu poate forma o altă majoritate fără PSD sau ALDE, sau o parte dintre parlamentarii de la aceste partide. Moțiunea Opoziției se va dezbate și vota cel mai probabil săptămâna viitoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite