Lacrimi și suferință. Irakienii din Mosul vorbesc despre atrocitățile comise de teroriștii din gruparea Stat Islamic

30 martie 2017, 23:13

Supraviețuitorii din estul orașului, eliberat de armata guvernamentală, vorbesc despre atrocitățile făcute de islamiști în Mosul. Nashwan Yassin a fost reținut de islamiști pentru că avea un telefon mobil asupra sa. A fost acuzat de spionaj, a fost bătut și electrocutat zile în șir. Apoi i s-a apus ca a fost condamnat pentru furt. Teroristii i-au tăiat mâna dreaptă.

Nashwan Yassin:  Nu am vrut să mai vin acasă. Nu voiam ca familia să mă vadă aşa.  Acum, mă ascund în această cameră. Nu vreau să văd pe nimeni. Eram un om liber. Acum, sunt prizonier în această cameră.

Timp de trei ani, cât orașul a fost controlat integral de islamiști, zeci sau sute de oameni au fost bătuți, torturați, uciși.

Khasfa este o zonă dezolantă din desert, în imediata vecinătate a orașului, unde Statul Islamic a opus o rezistență acerbă. Fumul gros declanșat de arderea petrolului a ascuns pozițiile islamiștilor, dar și crimele comise. Un localnic afirmă că 3000 de oameni au fost executați și aruncați într-un puț imens aflat în zonă.

În cartierele estice, viața  începe să revină la normal, chiar dacă lipsesc multe produse. Dar, cel puțin, viața oamenilor nu mai este amenințată, așa cum se întâmplă în vest unde au loc lupte crâncene între islamiști și forțele guvernamentale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite