Mossad-ul și-a făcut un fond de investiții pentru dezvoltarea de noi tehnologii în domeniul securității

Serviciul de informaţii israelian, Mossad, este considerat unul dintre cele mai performante din lume. Liderii săi şi guvernul au decis să îi asigure tehnologii moderne şi au creat un fond de investiţii. Denumit "Libertad", acesta va susţine companiile care vor transforma filmele science fiction în realitate.

28 Iunie 2017, 22:09 |

Yossi Cohen, directorul serviciului de informaţii israelian, vrea să ofere Mossad-ului acces la tehnologiile viitorului prin intermediul unui fond care va finanţa cele mai îndrăzneţe proiecte.

Yossi Cohen, director Mossad: "Fondul Libertad va permite accesul direct la tehnologii extraordinare care se gândesc aici, în Israel. Am realizat acest fond pentru a-i ajuta pe întreprinzătorii vizionari să-şi îndeplinească visele".


Mossad-ul a înfiinţat un fond de investiţii propriu, care va oferi până la 570.000 de dolari pentru dezvoltarea unor noi tehnologii în domeniul securităţii.

Sunt vizate diverse domenii: robotică, miniaturizare, criptare, culegere de informaţii şi operaţiuni sub acoperire.

Eli Gruner, şeful de cabinet al premierului: "Din ce în ce mai mult, realitatea viitorului aparţine start up-urilor, în special celor israeliene. Astăzi ne asigurăm că Mossad-ul îşi va păstra superioritatea tehnologică pentru a apăra securitatea cetăţenilor Israelului".

Lansarea fondului a fost pregătită şi prin realizarea unui videoclip care prezintă o operaţiune secretă: o femeie identifică un suspect graţie tehnologiei revoluţionare.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI