"Moscova sănătoasă": Program de screening medical în parcuri și grădini publice în capitala rusă

Odată cu încălzirea vremii, primăria Moscovei a lansat un program ambițios de screening medical în parcuri și grădini publice. Zilnic, între orele 8.00 și 20.00, moscoviții, între două plimbări, nu numai că își pot verifica sănătatea, dar pot și să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Corespondentul nostru, Liviu Iurea, a fost și el la o asemenea policlinică ambulantă.

06 Iunie 2021, 21:28 Știrile TVR |

În 46 de parcuri din capitala rusă sunt amenajate pavilioane speciale, dotate cu aparatura performantă și medici specialiști.

În doar o oră, oricine poate să facă minimum 10 investigaţii medicale. Este amenajat şi un cabinet special unde oamenii se pot vaccina doar pe bază de buletin şi asigurare de sănătate.

Cine face o plimbare prin parc poate să facă un popas și la policlinica ambulantă. Doar completezi un formular, îți iei un număr de ordine și aștepți să îți vină rândul.

Ecografii, verificarea tensiunii, glicemiei, colesterolului sau un EKG se pot face ad-doc, în drum spre casă. În funcție de rezultate, se pune un diagnostic provizoriu, urmând ca pacientul să își continue investigațiile într-o clinică specializată.

La îndemâna populației din Rusia a apărut și cel de-al doilea vaccin. Oamenii au posibilitatea să aleagă cu ce ser să se imunizeze.

Proiectul a fost lansat de primăria orașului, este intitulat " Moscova sănătoasă " și funcționează din luna mai până în octombrie.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 21°C 25°C
CLUJ 19°C 21°C
CONSTANTA 23°C 25°C
CRAIOVA 22°C 22°C
BRASOV 20°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI