Moscova acuză Ucraina de otrăvirea unor militari ruși în regiunea Zaporojie. Consilier de la Kiev: Presupusa otrăvire putea fi cauzată de carnea din conservele expirate ale militarilor

Moscova - Ministerul de Externe rus
Moscova - Ministerul de Externe rus
20 august 2022, 20:19

Un consilier al Ministerului de Interne ucrainean a replicat că presupusa otrăvire ar fi putut fi cauzată de carnea din conserve expirate consumată de militarii ruşi.

Potrivit ministerului rus, mai mulți soldați au fost internaţi pe 31 iulie într-un spital militar, cu simptome de otrăvire gravă, iar analizele au indicat prezenţa unei substanţe toxice, toxina botulinică de tip B, în organismele lor.

„Cu privire la faptul terorismului chimic autorizat de regimul (preşedintelui ucrainean Volodimir) Zelenski, Rusia pregăteşte dovezi cu rezultatele tuturor analizelor”, afirmă ministerul, într-un comunicat.

Ministerul Apărării nu a menţionat câţi militari au avut de suferit sau care este starea lor acum, şi nici care sunt „dovezile”.

Toxina botulinică de tip B este o neurotoxină care poate cauza botulism dacă este ingerată din alimente contaminate, dar poate avea şi utilizări medicale.

Ministerul ucrainean al Apărării nu a răspuns imediat la solicitarea agenţiei Reuters de a comenta, dar Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului de Interne, a reacţionat printr-o postare pe Telegram. „Departamentul (Ministerul rus al Apărării) nu clarifică dacă otrăvirea ar fi putut fi cauzată de carne din conservă expirată, în care toxina botulinică este adesea prezentă. Forţele de ocupaţie s-au plâns masiv de raţii expirate din primele zile ale invaziei în Ucraina”, a scris el.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite