Moscova acuză Ucraina că a atacat cu drone baze aeriene situate pe teritoriul Rusiei

Imagini care arată ceea ce par a fi consecințele unei explozii la baza aeriană Dyagilevo din Rusia
Imagini care arată ceea ce par a fi consecințele unei explozii la baza aeriană Dyagilevo din Rusia
6 decembrie 2022, 10:10

Într-o declarație transmisă agenției oficiale de știri ruse RIA Novosti, ministerul a spus că atacurile au avut loc „în regiunile Saratov și Ryazan”, dar au fost interceptate de apărarea antiaeriană.

Ucraina nu a confirmat că a atacat bazele aeriene Imaginile recente din satelit arată un număr substanțial de bombardiere strategice rusești la baza aeriană Engels din Saratov.

Rusia a lansat luni un nou atac de rachete spre Ucraina , acuzând Kievul că a lovit aerodromurile militare adânc în interiorul teritoriului său.

Zeci de rachete au fost lansate de forțele ruse spre Ucraina, luni, întrerupând alimentarea cu apă și electricitate în unele zone și ucigând cel puțin o persoană în orașul ucrainean Kryvyi Rih și cel puțin două persoane în Zaporizhzhia, potrivit autorităților locale.

Resturile de la o rachetă au trecut și granița cu Ucraina, lovind un oraș din Moldova.

CITEȘTE ȘI

O nouă rachetă a ajuns pe teritoriul Republicii Moldova, după atacurile rusești asupra Ucrainei. Nu a avut loc nicio explozie la sol

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au fost interceptate peste 60 de rachete rusești. Cu toate acestea, unii și-au atins țintele, iar bombardamentele au tăiat accesul la apă și electricitate în Kryvyi Rih și în orașul Odesa, din sud, după lipsa recentă în întreaga țară din cauza atacurilor rusești care vizează infrastructura critică.

Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina a folosit drone pentru a ataca două aerodromuri militare rusești luni dimineață, adăugând că apărarea sa antiaeriană a interceptat atacurile „în regiunile Saratov și Ryazan”, potrivit unui comunicat publicat de agenția oficială de presă rusă RIA Novosti.

„În dimineața zilei de 5 decembrie, regimul (de la Kiev), pentru a dezactiva aeronavele rusești cu rază lungă de acțiune, a încercat să lovească cu vehicule aeriene fără pilot [drone] cu reacție de fabricație sovietică la aerodromurile militare Diaghilevo din regiunea Ryazan și Engels în regiunea Saratov”, se spune în comunicat. „Apărarea antiaeriană a Forțelor Aerospațiale Ruse a interceptat aceste drone ucrainene care zburau la altitudine joasă”, se spune, adăugând că dronele distruse „au deteriorat ușor” două avioane.

Trei persoane au murit și șase au fost rănite după ce un camion cu combustibil a explodat pe aerodromul rusesc din apropierea orașului Ryazan, a informat presa de stat rusă. Explozia a avut loc într-o parcare a aeronavei de pe aerodrom, au declarat luni serviciile de urgență pentru agenția de presă de stat TASS.

Urmările exploziei de pe aerodromul par să fi fost surprinse de compania israeliană de imagini prin satelit ImageSat International (ISI), care a arătat „urme de arsuri și obiecte” în apropierea „un avion Tu-22M care a fost probabil avariat”, a spus CNN.

Cea de-a doua dronă a zburat către orașul Engels din vestul Rusiei, unde se află o bază aeriană cu același nume.

”În urma căderii şi exploziei dronelor pe aerodromurile ruseşti, două avioane au fost uşor avariate”, mai notează ministerul rus.

Fotografii recente din satelit arată un număr substanţial de bombardiere strategice ruseşti amplasate la baza aeriană Engels, situată la aproximativ 730 km sud-est de Moscova.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite