Moscova a intrat în a doua etapă de relaxare. "Ne-am trezit special la ora 04.00, ca să ținem minte toată viața că azi s-au deschis terasele"

Decizia autorităților din Moscova pare oarecum pripită, având în vedere miile de cazuri noi, care încă se înregistrează zilnic în Rusia. Relaxarea pare mai mult motivată politic, din moment ce Rusia se pregătește să organizeze săptămâna viitoare o paradă militară grandioasă în Piața Roșie. Cum arată etapa a doua de relaxare la Moscova, ne spune Liviu Iurea.

17 Iunie 2020, 07:57 |

Încă de la prima oră a dimineții, proprietarii de terase își așteptau clienții cu oferte interesante.

Și la Moscova au început nopțile albe, așa că mulți preferă să ia micul dejun în oraș.

Natalia: "Ne-am trezit special la ora 4 dimineața, ca să ținem minte toată viața că azi s-au deschis terasele. La ora 5 dimineața am închiriat biciclete, ne-am plimbat prin tot centrul și am venit aici să luăm micul dejun".

Mesele sunt așezate cu respectarea distanțării sociale, iar ospătarii dezinfectează locurile după fiecare client.

Rabia Dogoparova, manager de terasă: "La intrare, oferim tuturor mănuși și substanțe dezinfectante. Meniurile printate le folosim doar o singură zi. A doua zi printăm unele noi. Întregului personal i se verifică zilnic temperatura".

S-au mai deschis bibliotecile, cabinetele stomatologice, centrele expoziționale și grădina zoologică.

La competițiile spotive au voie să participe spectatori, însă tribunele trebuie să fie ocupate în proporție de numai 10%.

Liviu Iurea, corespondent TVR: "Doar o parte din muzeele din Moscova s-au deschis, însă ele funcționează în anumite condiții. Au accces în muzeu numai vizitatorii care și-au procurat biletele on-line. Pentru a se evita aglomerațiile de la intrare, casele de bilete rămân închise".

În spațiile închise, măștile și mănușile sunt obligatorii.

Primarul Moscovei avertizează că noul coronavirus încă reprezintă o amenințare și le recomandă cetățenilor multă prudență.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 9°C 6°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 9°C 13°C
CRAIOVA 7°C 9°C
BRASOV 8°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI