CORESPONDENȚĂ DE LA MOSCOVA

Moscova. Spital pentru pacienții care vor fi diagnosticați cu coronavirus

Rusia construiește în apropierea Moscovei un spital pentru pacienții care vor fi diagnosticați cu coronavirus. Până acum nu a fost declarată carantină totală. Autoritățile ruse introduc gradual restricții și pregătesc sistemul sanitar pentru mai multe cazuri de COVID-19. Liviu Iurea, corespondentul nostru la Moscova, are detalii.

24 Martie 2020, 09:07 (actualizat 24 Martie 2020, 09:53) |

35 de firme de construcții, 1000 de utilaje și 5000 de muncitori lucrează zi și noapte, în trei schimburi pentru a finaliza în cel mai scurt timp un nou spital cu unități de izolare.

Marș Gazizulin, director general MosinjProiect, spune: "Într-o perioadă atât de scurtă de timp am reuşit să construim toate drumurile şi infrastructură necesară. Acum montăm sistemele interioare şi terminăm lucrările de finisaj.

Chiar și cu mobilizare fără precedent, spitalul va fi gata doar peste 3 săptămâni. Toți cetățenii diagnosticați pozitiv cu COVID - 19 sunt tratați și ținuți sub observație în afară Moscovei, la o clinică specializată pe boli infecțioase. Autoritățile ruse inaspresc treptat regulile privind carabtina probabil că populația să nu între în panică.

Premierul Mishustin organizează zilnic ședințe cu membrii cabinetului, analizează ultimele evoluțîi legate de pandemie și da asigurări că situația din Rusia este sub control.

Mihail Mishustin, premierul Rusiei: "Mă adresez în primul rând persoanelor în vârstă. Că să nu va infectaţi este necesar să rămâneţi acasă. Nu ieşiţi afară."

Mishustin a anunțat că un sistem automatizat va monitoriza persoanele diagnosticate cu coronavirus. Cu ajutorul datelor de geolocalizare a telefoanelor mobile, sistemul îi va alertă pe oameni în momentul în care intră în contact cu o persoană infectată sau care ar trebui să fie în carantină.

Liviu Iurea, corespondentul TVR, precizează că "de câteva zile se discuta intens despre posibilitatea că metroul moscovit să fie închis. Oricum numărul pasagerilor a scăzut cu 40 de sută. Primarul capitalei ruse a dat asigurări că metroul nu se va închide chiar și în cele mai pesimiste scenarii pentru că ar fi nevoie de câteva luni că toată infrastructură legată de transportul suberan să repornească".

 

 

 

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 13°C
IASI 11°C 10°C
CLUJ 8°C 10°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 12°C 15°C
BRASOV 8°C 9°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI