Moscova: Autoritățile închid, pentru renovare, spațiile în care lumea protestează

29 martie 2017, 11:34

Piața Pushinskaya a fost încercuită marți dimineața cu garduri înalte. Pretextul autorităților este renovarea spațiului în care, de regulă, au loc demonstrații.

A devenit o regulă pentru autorități să blocheze locurile unde moscoviții s-ar putea aduna să protesteze.

Din luna mai, podul pe care a fost asasinat Boris Nemțov va intra în reparație capitală.  În mare grabă au început lucrările de renovare și la monumentul lui Puskin – epicentrul acțiunilor de protest de duminică.

Zona va fi închisă până în toamnă. Anul trecut tot centrul Moscovei a fost supus unui amplu proces de renovare. Au fost montate felinare moderne , dale de piatră noi, iar trotuarele au fost lărgite. Primăria orașului încă nu a oferit nicio explicație oficială de ce sunt necesare alte reparații.

Faptul că Piața va fi închisă  nu este un impiediment pentru alte proteste – sunt de părere moscoviții.

Așa s-a întâmplat și în Piața Triumfalnaya, unde opoziția venea să protesteze la sfârșitul fiecărei luni. Ani de zile, Piața a fost închisă, iar în final acolo au fost amenajate balansoare.

În arestul poliției încă se mai află o parte din participanții la mitingul de protest de duminică. Pentru că acțiunea nu a fost autorizată, poliția a reținut peste o mie de persoane,  o cifră record, mai mare decât la Balotnaya în luna mai 2012.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite