Morminte săpate cu excavatorul la cimitirul din Slobozia, pentru că groparii nu mai fac față. Nici la morgă nu mai sunt locuri pentru cei răpuși de COVID

21 octombrie 2021, 19:38

Un buldoexcavator care sapă morminte. Se întâmplă la marginea orașului Slobozia, din cauza numărului mare de înhumări din această perioadă.

Un bărbat care nu e angajat al cimitirului, a fost adus să dea o mână de ajutor groparilor. El și alți colegi udau până acum florile în oraș. Acum, au fost trimiși să muncească în cimitir.

La câțiva metri distanță, două familii își iau adio de la cei dragi răpuși de Covid. Groparii, îmbrăcăți în combinezoane, încearcă să treacă peste durerea pe care o văd zilnic.

În morga spitalului nu mai sunt locuri. Cei răpuși de COVID sunt depozitați într-un alt corp de clădire din curtea Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Nici acest spațiu nu mai ajunge. Două cadavre sunt așezate într-un container.

Morgi depășite de numărul de cadavre sunt peste tot. La București, la Spitalul Universitar, dricurile nu mai contenesc să care trupurile celor decedați. Mașini din toată țara vin și preiau decedații.

Solicitările curg una după alta la firmele de pompe funebre. Zilele trecute, imagini filmate la Spitalul Municipal au arătat ce înseamnă 40 de decese într-o zi în morga unuia dintre cele mai mari unități medicale din țară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite