Situație critică la Sibiu: La morgă a fost adus un container suplimentar

11 noiembrie 2020, 19:52

Situația la Sibiu a devenit critică, după ce, în ultima săptămână, au fost zile în care 15 bolnavi de Covid au pierdut lupta.

Cifrele se schimbă de la o zi la alta. În ultimele 24h au decedat 9 persoane iar alte 394 sunt internate dintre care 20 pe secția ATI.

Serviciul de Anatomie Patologică funcționează în aceeași clădire cu Serviciul de Medicină Legală Sibiu, un imobil mic, construit acum mai bine de 100 de ani. Capacitatea este de maximum 12 locuri, așa că a fost adus şi un container special.

Județul Sibiu este pentru a doua zi consecutiv printre județele cu cele mai multe cazuri noi de Covid. Rata de infectare a trecut de 7 la mie. În oraşul reşedinţă de judeţ, Sibiu, infectările tot cresc iar rata este de aproape 11 la mia de locuitori.

Un nou focar de infecție a apărut la secția de neurochirurgie a spitalului județean. 21 de cadre medicale și 12 pacienți au Covid. Secția este închisă pentru dezinfecție, urgențele sunt asigurate de UPU, iar pacienții care au nevoie de internare sunt preluați de spitalul militar. Personalul care nu este infectat a fost izolat la domiciliu și își va relua activitatea după un nou test Covid negativ.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Doliu în cultura română. A murit criticul și istoricul literar Alex Ștefănescu

România, la un pas de epidemie de gripă