Morțile misterioase ale unor recruți ruși care nu au mai apucat să ajungă pe front

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
7 octombrie 2022, 10:52

Ceea ce este și mai alarmant este numărul de decese care au loc în rândul acestor noi recruți chiar înainte de a-și părăsi țara. Site-ul Meduza a compilat relatări din toată Rusia.

Vladivostok

Pe 27 septembrie, Serghei Fedoseienko, în vârstă de 39 de ani, a murit în urma unui stop cardiac într-un birou de poliție din Vladivostok, după cum au relatat site-urile Astra și Mash. A fost predat poliției de la biroul local de mobilizare. Când Fedoseienko a început să se „plângă”, ofițerii de recrutare au chemat poliția. Mash susține că bărbatul ar fi fost beat, dar acest lucru nu este sigur. Rămâne neclar ce s-a întâmplat cu Fedoseienko odată ce a fost încătușat și încuiat în vehiculul poliției.

Kabardino-Balkaria

Pe 27 septembrie, Boris Șavaiev, un locuitor din Zvezdny, un sat din Kabardino-Balkaria, a murit la una dintre bazele armatei din regiune. Moartea sa a fost atribuită unei embolii pulmonare – o blocare a fluxului de sânge către plămâni cu un cheag de sânge. Cu o zi înainte de mobilizare, el trecut de examenul medical și a fost considerat apt pentru serviciul militar. Șavaiev era căsătorit și avea doi copii.

Novgorod

Pe 27 septembrie, sinuciderea lui Egor Nazarov, în vârstă de 44 de ani, a circulat pe Telegram. Nazarov lucrase la serviciile funerare și iubea schiul și fotbalul. Potrivit prietenilor săi, este posibil ca Nazarov să fi fost împins spre o sinucidere atunci când a primit notificarea de înrolare.

Tyumen

Pe 28 septembrie, cadavrul unui nou recrut a fost găsit la o bază armată din afara Tyumen. Acest lucru a fost relatat pentru prima dată de NEFT, pe baza unei surse „din rândul organelor de aplicare a legii”. În postarea sa inițială, NEFT a scris că bărbatul s-a sinucis. Ulterior, a șters detaliile, dar a menționat că deputatul Dumei de Stat Ernest Valeiev plănuia să inspecteze baza. Un alt canal de știri, 72.ru, a citat o sursă, tot „din forțele de ordine”, care a confirmat că a primit un mesaj despre moartea unui recrut.

Krasnodar

Pe 30 septembrie, rapperul din Krasnodar Ivan Petunin, cunoscut sub numele de Walkie, s-a sinucis, după cum relatează 93.ru. Înainte de moartea sa, a publicat un videoclip, în care a pus decizia de a se sinucide pe seama mobilizării. Rapperul a explicat că nu a primit o notificare și, probabil, că nu era apt pentru înrolare. Totuși, el a spus: „Nu pot și nu vreau să iau asupra sufletului meu păcatul uciderii. Nu sunt deloc gata să ucid de dragul vreunui ideal.”

Omsk

Pe 2 octombrie, un nou recrut din Krasnoiarsk a murit la una dintre bazele armatei din Omsk. Cauza exactă a morții sale rămâne necunoscută. Unul dintre prietenii lui a spus că unii recruți de la bază îi intimidau pe alții și că mocnea un conflict. Soția decedatului a spus că soțul ei era „patriot” și dorea să meargă la război.

Novosibirsk

Pe 2 octombrie, Alexander Koltun, în vârstă de 35 de ani, din Bratsk a murit într-o tabără de mobilizare din Novosibirsk. „Pe 28 septembrie, s-a oferit voluntar pentru a fi recrutat și era complet treaz. Pe 2 octombrie a murit, se presupune că din cauza unui atac de cord”, a spus mama lui. Ea a adăugat că fiul ei nu avea antecedente de probleme cardiace. „Unii oameni la telefon”, a spus ea, încercau să o convingă că fiul ei a murit din cauza alcoolului.

Pe 3 octombrie, un alt recrut a murit la punctul de recrutare înființat în clădirea Școlii Superioare de Comandă Militară din Novosibirsk. Nina Șalabaeva, comisarul regional pentru drepturile omului, a declarat că a murit în somn. Ea nu a precizat cauza.

Regiunea Sverdlovsk

Trei recruți au murit în prima săptămână din octombrie la centrul regional de pregătire din Sverdlovsk, condus de Ministerul Apărării. „Un recrut a murit din cauza unui atac de cord, celălalt s-a sinucis. Al treilea a fost trimis acasă, unde a murit imediat de ciroză hepatică”, a spus deputatul Dumei de Stat Maxim Ivanov. Rudele bărbatului care se presupune că a murit de „ciroză” nu cred acest lucru, bănuind că a fost bătut sever.

Penza

Pe 5 octombrie, un bărbat de 41 de ani a murit în timpul exercițiilor de la centrul de pregătire al armatei Penza. Potrivit PenzaInform, a avut un atac de cord.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite