Monumentul unei luptătoare, inaugurat la Londra. Millicent Fawcett a inițiat campania pentru dreptul femeilor la vot

25 aprilie 2018, 17:59

Cea mai nouă statuie de lângă Parlamentul Britanic este prima a unei femei, din acel loc, și locul nu este întâmplător; la mică distanță de Palatul Buckingham și în apropierea unuia dintre cele mai legislative din Europa. Millicent Fawcett a luptat pentru dreptul femeilor de a vota – acordat în Marea Britanie din 1918.

Nu aş fi astăzi aici ca premier; nicio femeie nu ar fi parlamentar, nimeni dintre noi nu ar avea drepturile de care ne bucurăm, dacă nu ar fi fost această femeie cu adevărat măreaţă, Doamna Millicent Garrett Fawcett” – Theresa May.

Millicent Fawcett a fost înnobilată de Regele George al 5-lea nu doar pentru campaniile sale pentru votul femeilor ci și pentru munca extreordinară în domeniul drepturilor omului.

A scris nenumărate rapoarte despre problemele sistemului de educație din Marea Britanie; la sfârșitul secolului al 19-lea a condus comisia care a investigat condițiile de detenție din Africa de Sud, după cel de-Al Doilea Război cu burii.

Acum, statuia lui Millicent Tawcett stă alături de alte personaje care au marcat nu doar istoria Marii Britaini, ci și cea universală: Churchill, Gandhi, Licoln, Mandela.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite