Monsanto, bun de plată. Un cuplu din California va primi două miliarde de dolari, pentru expunerea la un erbicid

Un cuplu din California va primi uriașa sumă de două miliarde de dolari, pentru că expunerea la un erbicid produs de firma Monsanto le-a provocat cancer celor doi soți. Verdictul dat în urma mult-mediatizatului proces nu se oprește aici: cei doi vor primi încă 55 de milioane de dolari pentru durerea și suferința provocate și pentru acoperirea cheltuielilor cu tratamente medicale.

14 Mai 2019, 12:02 (actualizat 14 Mai 2019, 13:10) |

Alberta și soțul ei, Ava, sunt septuagenari și se luptă de 9 ani cu cancerul, acum în remisie.

Cei doi au folosit aproape 30 de ani, pentru îngrijirea gazonului din fața casei, un produs care conținea ca ingredient activ glifosatul și era fabricat de Monsanto, gigant mondial al semintelor agricole și pesticidelor.

Am fi dorit ca Monsanto să ne avertizeze din timp asupra riscurilor folosirii produsului, să existe pe ambalaj o etichetă pe care să scrie "e periculos, poate cauza cancer", spune reclamanta Alberta Pilloid.

Nimeni nu le-a spus că e periculos. Văzuseră la televizor o mulțime de reclame, atunci când s-au hotărât să cumpere produsul.

Legătura dintre boala care i-a măcinat și utilizarea erbicidului a fost făcută prea târziu, procesul a fost epuizant, și nici acum nu sunt siguri că s-a încheiat. Compania Bayer, care a cumpărat recent firma Monsanto, declară că va face apel.

Agenția americană pentru protecția mediului consideră în continuare erbicidul nedăunător pentru oameni - nici când e folosit în agricultura, nici când reziduuri din el se regăsesc în lanțul alimentar. Dar în întreaga lume sunt o mulțime de plângeri depuse, de procese încheiate sau în derulare.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 18°C
IASI 22°C 16°C
CLUJ 16°C 15°C
CONSTANTA 22°C 21°C
CRAIOVA 22°C 16°C
BRASOV 19°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI