Monsanto, bun de plată. Un cuplu din California va primi două miliarde de dolari, pentru expunerea la un erbicid

14 mai 2019, 12:02

Alberta și soțul ei, Ava, sunt septuagenari și se luptă de 9 ani cu cancerul, acum în remisie.

Cei doi au folosit aproape 30 de ani, pentru îngrijirea gazonului din fața casei, un produs care conținea ca ingredient activ glifosatul și era fabricat de Monsanto, gigant mondial al semintelor agricole și pesticidelor.

Am fi dorit ca Monsanto să ne avertizeze din timp asupra riscurilor folosirii produsului, să existe pe ambalaj o etichetă pe care să scrie „e periculos, poate cauza cancer”, spune reclamanta Alberta Pilloid.

Nimeni nu le-a spus că e periculos. Văzuseră la televizor o mulțime de reclame, atunci când s-au hotărât să cumpere produsul.

Legătura dintre boala care i-a măcinat și utilizarea erbicidului a fost făcută prea târziu, procesul a fost epuizant, și nici acum nu sunt siguri că s-a încheiat. Compania Bayer, care a cumpărat recent firma Monsanto, declară că va face apel.

Agenția americană pentru protecția mediului consideră în continuare erbicidul nedăunător pentru oameni – nici când e folosit în agricultura, nici când reziduuri din el se regăsesc în lanțul alimentar. Dar în întreaga lume sunt o mulțime de plângeri depuse, de procese încheiate sau în derulare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite