Monica Niculescu, diagnosticată cu COVID, a fost înlocuită cu Andreea Mitu pentru meciul cu Polonia. Echipa României de Fed Cup, modificată aproape integral

Monica Niculescu
Monica Niculescu
12 aprilie 2022, 13:06

Monica Niculescu a fost testată imediat ce a ajuns la Radom, unde sunt cazate româncele  în Polonia, iar rezultatul a fost pozitiv.

Protocolul Federației Internaționale de Tenis o obligă să stea în carantină 5 zile într-o cameră izolată din hotel.

Polonia a suspendat toate restricțiile impuse până pe 28 martie și, în ciuda contactului direct avut de Niculescu cu întreagă echipă condusă de Horia Tecău, barajul pentru Grupa Mondială se joacă.

Andreea Mitu a fost convocată în regim de extremă urgență. Mitu nu a mai jucat pentru România în Cupa Federației din februarie 2016, când a făcut pereche la dublu cu Raluca Olaru în sfertul de finală al Grupei Mondiale, meci decisiv pierdut cu 2-3 la Cluj-Napoca cu Pliskova/Strycova.

Acum 7 ani, Mitu a făcut senzație în Canada când a bătut-o pe Eugenie Bouchard la Montreal în play-off-ul Grupei Mondiale câștigat de România cu 3-2 în Arena „Maurice Richard”.

Căpitanul-nejucător Horia Tecău a fost obligat să modifice aproape integral componența echipei anunțate inițial – Simona Halep, Gabriela Ruse, Raluca Olaru și Monica Niculescu fiind în imposibilitatea de a evolua.

Componenţa echipei României pentru meciul cu Polonia este următoarea: Irina Begu (31 ani, 63 WTA la simplu, 48 WTA la dublu), Mihaela Buzărnescu (33 ani, 123 WTA la simplu, 252 WTA la dublu), Andreea Prisăcariu (22 ani, 200 WTA, 324 WTA dublu) şi Andreea Mitu (30 ani, 597 WTA, 103 WTA la dublu).

Din lotul Poloniei fac parte Iga Swiatek, liderul circuitului feminin mondial la simplu (49 WTA la dublu), Magda Linette (30 ani, 58 WTA la simplu, 26 WTA la dublu), Magdalena Frech (24 ani, 87 WTA la simplu, 179 WTA la dublu), Maja Chwalinska (20 ani, 265 WTA la simplu, 282 WTA la dublu) şi Alicja Rosolska (26 ani, 59 WTA la dublu).

Meciul este programat la Radom (Polonia), pe 15 şi 16 aprilie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă