Monica Niculescu și Ana Bogdan s-au calificat în optimi la Hong Kong. Pentru Niculescu este prima victorie la simplu în ultimele 6 luni

9 octombrie 2018, 17:12

Monica Niculescu s-a calificat în optimile de finală ale turneului Hong Kong după ce a învins-o, pe Ons Jabeur (Tunisia), cu 4-6, 7-6 (0), 6-4.

Românca a obţinut victoria după un meci de mare luptă, care a durat două ore şi 39 de minute.

Egalată de Jabeur după ce a condus cu 3-1, Niculescu a avut 4-3 înainte să piardă ultimele trei ghemuri ale primului set.

La set si 2-1 pentru Jabeur, Niculescu a trebuit să facă 3 contra-breakuri la rând şi, după ce a anulat serviciul de meci al tunisiencei a câştigat la zero tiebreak-ul manşei secunde.

Ajunsă de Jabeur după ce a avut 2-0 în decisiv, Niculescu şi-a pierdut primul serviciu de meci la 5-2 ca să se califice, apoi, în „optimile” la Hong Kong.

Monica Niculescu  nu mai reuşise o victorie pe tabloul principal de simplu al unui turneu WTA din luna martie, de la Miami, unde a abandonat în turul al treilea.

Niculescu şi-a asigurat un cec de 7.195 dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe australianca Daria Gavrilova (24 ani, 34 WTA), cap de serie numărul 7, victorioasă cu 3-6, 7-5, 6-1 în faţa kazahei Zarina Dias.

Ana Bogdan (78 WTA) a fost foarte aproape de eliminare în faţa unei jucătoare venite din postura de lucky loser, aflată pe locul 131 WTA. Caroline Dolehide a avut 5-0 în primul set. Ana Bogdan a egalat la 5, dar s-a înclinat în tie-break. Românca şi-a adjudecat setul secund. Dolehide a condus cu 3-0 şi 5-1 în decisiv, dar a comis mai multe greşeli, iar Bogdan a salvat trei mingi de meci şi a întors soarta partidei.

Bogdan şi-a asigurat un cec de 7.195 dolari şi 30 de puncte WTA şi o va întâlni în optimi pe spaniola Garbine Muguruza, locul 13 în ierarhia mondială şi cap de serie nr. 4, care a trecut lejer în două seturi, 6-3, 6-1, de conaţionala sa, Sara Sorribes, locul 86 WTA.

În alte două turnee WTA,  Irina Begu și Sorana Cîrstea au fost eliminate  încă din primul tur. Irina Begu a fost învinsă surprinzător de chinezoaica Yuxuan Zhang, numărul 225 mondial, cu 7-5, 6-3, marţi, în prima rundă a turneului WTA de la Tianjin (China), dotat cu premii totale de 750.000 de dolari, în timp ce Sorana Cîrstea a fost învinsă de elveţianca Jil Teichmann cu 6-4, 6-2,  în prima rundă a turneului WTA de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite