Monica Anisie: Sunt și profesori care au o atitudine neconformă în relația cu elevii. I-am rugat pe inspectorii generali să-i consilieze

16 ianuarie 2020, 10:29

Ministrul Educației, Monica Anisie, consideră că fiind alături de profesori și consiliindu-i, nu vor mai exista situații de atitudine neconformă.

Există mai multe situații sunt și profesori care au o atitudine neconformă în relația cu elevii, dar sunt și foarte mulți colegi profesori care sunt foarte buni, care se preocupă și nu trebuie să generalizăm (…) Când am avut luni videoconferință cu inspectorii generali i-am rugat să fie printre colegii noștri profesori, să-i consilieze, să înceteze să mai folosească acel cuvânt inspecție, trebuie să fim alături de colegii noștri profesori. Și noi suntem profesori, mergem pe consiliere și să nu mai ajungem în situații în care să primim la Ministerul Educației sau la Inspectoratele școlare.. să nu spunem memorii, sesizări, ci să primim felicitări că putem să creem elevilor și profesorilor un confort, a spus ministrul Educației.

50 de mii de profesori ar trebui să fie deja formați până la începutul anului școlar viitor, potrivit declarațiilor ministrului. Prin programul CRED, ministrul speră că profesorii vor fi ajutați să se adapteze noilor realități ale învățământului românesc.

Ministerul Educației are un proiect foarte mare pe fonduri europene, proiectul CRED,  prin care vor fi formați 50 de mii de profesori.  Suntem la stadiul de proiect, au fost formați formatorii și acum formatorii merg către profesori. Este important ca această formare să fie una reală, în care să aducem profesorul în ziua de astăzi, pentru a fi și el în clasă alături de elev în spațiul acesta al schimbărilor (…) Până la finalul anului școlar și începutul anului 2020-2021, profesorii ar trebui să fie formați în spiritul acesta al noilor programe, a subliniat Monica Anisie, în emisiunea Ca`n viată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite