Monica Anisie: Pregătim ghiduri metodologice pentru predare la fiecare disciplină. Dragoș Garofil: Părinții nu pot opta pentru învățământ la distanță

Testarea profesorilor și a elevilor în masă nu este posibilă, spun specialiştii din sănătate şi nici nu este indicată. În plus, părinţii nu vor putea să țină copiii acasă, decât dacă au recomandări medicale în acest sens.

11 August 2020, 13:29 (actualizat 11 August 2020, 15:05) Știrile TVR |
Părinții nu pot opta pentru învățământ la distanță
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ministrul Educației și reprezentanți ai Ministerului Sănătăţii au dat astăzi explicaţii în Comisia pentru Învăţământ din Senat cu privire la începerea anului şcolar.

Pentru predare pregătim și ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină in parte și pentru fiecare an de studiu. Ele sunt în lucru. Pe data de 15 august acestea trebuie să fie finalizate. Acele ghiduri sunt în strânsă legătură cu ghidul pentru sănătate, care va fi materializat printr-un ordin de ministru, a anunțat Monica Anisie, ministrul Educației.

Președintele Consiliului Elevilor, Rareș Voicu: Ne facem griji cu privire la fondurile din care vor fi achiziționate aceste echipamente de protecție, fie ca este vorba despre mânuși,  de măști, de dezinfectante.

Cu privire la posibilitatea ca părintele să opteze pentru școala clasică sau online, secretarul de stat în Ministerul Educației, Dragoș Garofil spune că nu se prevede acest lucru în ghidul la care se lucrează.

Nu cred că decizia la nivelul familiei este oportună, în schimb în situațiile justificate, situații medicale, sigur că da, se va putea opta pentru învățământul la distanță, a explicat secretarul de stat în Ministerul Educației.

O testare a celor două milioane de elevi, și mai mult trei milioane  nu este posibilă, a mai spus Dragoș Garofil.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 4°C 6°C
CLUJ 1°C 3°C
CONSTANTA 11°C 10°C
CRAIOVA 7°C 6°C
BRASOV 4°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI