Monica Anisie: Dacă există un caz de îmbolnăvire, acea clasă trebuie să treacă în sistem online. Vom achiziționa 250 de mii de tablete cu conexiune la internet

6 august 2020, 07:49

Dacă apare un caz de îmbolnăvire în școală, autoritățile vor lua măsuri astfel încât cursurile să fie sistate în primul rând doar în clasa respectivă dacă se poate, după cum a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, aseară la TVR.

Deciziile de suspendare a cursurilor pot fi luate local, de unitatea de învăţământ, Inspectoratul Școlar, DSP și comitetul pentru situații de urgenţă. În majoritatea cazurilor vor fi respectate scenariile anunţate.

În momentul în care există un caz de îmbolnăvire într-o unitate de învățământ, trebuie să se decidă  acea suspendare a cursurilor sau putem să luam măsurile  în așa fel încât numai acea clasă  în care a exista un caz să treacă la scenariul trei, adică să treacă în sistem online de învățare.  Dar aici este o decizie a Direcției de Sănătate Publică. Vom achiziționa 250 de mii da tablete cu conexiune la internet (…) trebuie să precizăm că acestea sunt destinate copiilor din mediile dezavantajate, copiilor care nu au acces la tehnologie, au niciun echipament acasă (…) dacă ne uităm în caietul de sarcini acolo scrie foarte clar, dacă nu au un echipament personal, a precizat Monica Anisie la TVR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite