Monedă comemorativă dedicată ”Forțelor de Apărare Teritoriale”, lansată de Banca Ucrainei

Pe 3 octombrie 2022, Banca Națională a Ucrainei a introdus în circulație o monedă comemorativă ”Forțele de Apărare Teritorială ale Armatei Ucrainei”.

04 Octombrie 2022, 13:26 (actualizat 04 Octombrie 2022, 13:55) Știrile TVR |
Monedă comemorativă dedicată ”Forțelor de Apărare Teritoriale” / BNU, Facebook
Monedă comemorativă dedicată ”Forțelor de Apărare Teritoriale” / BNU, Facebook
Monedă comemorativă dedicată ”Forțelor de Apărare Teritoriale” / BNU, Facebook
Monedă comemorativă dedicată ”Forțelor de Apărare Teritoriale” / BNU, Facebook

Această monedă este identică în ceea ce privește caracteristicile sale cu moneda obișnuită de circulație de 10 grivne a modelului 2018. În același timp, reversul său este tematic, dedicat militarilor Forțelor de Apărare Teritoriale ale Forțelor Armate ale Ucrainei, informează Banca Națională a Ucrainei, pe pagina sa de Facebook.

Moneda comemorativă pusă în circulație a fost prezentată de vicepreședintele Băncii Naționale a Ucrainei, Oleksiy Shaban, și de comandantul Forțelor Teritoriale de Apărare ale Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul-maior Ihor Tansyura.

Prin introducerea în circulație a acestei noi monede, Banca Națională a Ucrainei continuă practica baterii de monede comemorative de circulație cu imaginea simbolurilor militare și a soldaților Forțelor Armate ale Ucrainei. În viitor, este planificată introducerea acestor monede în circulație de mai multe ori pe an, în conformitate cu experiența internațională.

”Pregătiți să rezistăm” este motto-ul Forțelor de Apărare Teritorială ale Forțelor Armate Ucrainene, gravat pe noua monedă.

Peste o sută de mii de ucraineni s-au alăturat forțelor de apărare teritoriale ale forțelor armate ucrainene. Într-un timp destul de scurt, mii de oameni au fost transformați în războinici. Și în cele șapte luni de luptă, am dovedit că suntem pregătiți pentru rezistență și că rezistența noastră oprește inamicul. O monedă are un preț, dar contribuția soldaților este neprețuită”, a declarat generalul-maior Ihor Tansyura.

Moneda comemorativă ”Forțele de Apărare Teritoriale ale Forțelor Armate ale Ucrainei” continuă seria „Forțele Armate ale Ucrainei”.

Reversul monedei prezintă două figuri stilizate ale personalului militar, precum și logo-ul și sloganul Forțelor de Apărare Teritoriale ale Forțelor Armate Ucrainene: ”Pregătiți să rezistăm”.

Aversul monedei este identic cu aversul monedei în circulație de 10 grivne, a modelului 2018, prezintă denumirea monedei, anul în care a fost bătută și stema Ucrainei în centru, încadrată de un vechi ornament rus, precizează BNU.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 10°C
IASI 2°C 8°C
CLUJ 8°C 5°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI