Momente inedite din istoria fotbalului. Întâlnirea Regelui Mihai cu echipa națională a României

15 decembrie 2017, 19:00

La începutul anului 1994, echipa națională a României era în cantonament în Elveția, pregătind cea mai frumoasă aventură fotbalistică din istoria ei: Campionatul Mondial din Statele Unite. Regele Mihai, care locuia pe atunci la Versoix, urmărise turneul de calificare a României și trimisese echipei un mesaj de felicitare, după meciul decisiv de la Cardiff. Imaginile de atunci au rămas în arhiva personală a medicului echipei, Pompiliu Popescu, transformat ad-hoc în cameraman amator.

Stinghereala inițială, vizibilă pe imaginile de amator, a fost însă înlăturată de modestia și căldura Regelui Mihai și a Reginei Ana.

Pe cât de modest a fost în apariție Regele Mihai, pe atât de ambițios era în speranțele sale pentru echipă – Anghel Iordănescu, fost antrenor.

În 2007, când România s-a calificat la Campionatul European din anul următor, Regele Mihai a invitat o nouă generație de fotbaliști la Palatul Elisabeta. Regele revenise de ani buni în țara sa, iar echipa lui Cristi Chivu a fost mult mai dezinvoltă la întâlnire.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite