Momente de aur cu Cristian Țopescu, vocea legendară a sportului românesc. Cuvintele marelui comentator sportiv atingeau sufletul

17 mai 2018, 11:20

Generaţii întregi îşi amintesc de vocea inconfundabilă care a făcut istorie la TVR. Cristian Ţopescu era un profesionist desăvârşit şi pasionat, care punea mare preţ pe lucrul bine făcut. „Telespectatorul simte dacă eşti bine pregătit sau superficial”, spunea el. De-a lungul timpului, a comentat nu doar gimnastică, fotbal şi handbal, ci şi atletism, box, tenis şi hipism – sportul cu care a început.

Este un moment atât de trist, domnul Cristian Țopescu a însemnat atât de mult pentru noi, pentru România, încât nu pot să spun decât a fost și va rămâne o legendă și un model. (Mariana Bitang.)

Este greu să vorbești de domnul Cristian Țopescu fără a folosi superlative și cred că și superlativele sunt sărace atunci când vrei să vorbești de personalitatea acestui om. (Octavian Bellu)

O voce unică. Era un om pozitiv, un om foarte bun. Pe mine personal m-a ajutat. Am avut o relație foarte bună, apropiată, pentru mine era ca un mentor. (Gheorghe Hagi)

Rămâne un reper, rămâne omul care a dat strălucire medaliilor câștigate de sportivii români la marile competiții. (Mihai Covaliu)

Era 18 iulie 1976 și o fetiță de 14 ani uimea lumea sportului cu o performanță greu de egalat: nota 10 „absolut” la Jocurile Olimpice de Vară de la de la Montreal.

Este unul dintre momentele trăite la intensitate maximă de români sub magia emoțiilor pe care Cristian Țopescu reușea de fiecare dată să le transmită.

Un alt moment important comentat de  Cristian Țopescu a punctul maxim al carierei Laviniei Miloșovici. La Olimpiada de la Barcelona a obţinut nota zece la sol. A fost ultima notă maximă din istoria Jocurilor Olimpice. Lavinia Miloşovici a fost cea mai valoroasă gimnastă a României din prima jumătate a anilor ’90. A cucerit 19 medalii olimpice şi mondiale, şapte dintre acestea fiind de aur.

Indiferent de sportul despre care vorbim, cuvintele vibrante ale lui Cristian Topescu atingeau sufletul. Si, mai mult ca oricine, simțea când tăcerea era mai elocventă, în locul vorbelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite