Moment istoric la Roma. Liderii marilor religii se roagă împreună pentru pace și pentru victimele pandemiei de COVID-19

Rugăciunea comună a liderilor religiilor lumii se desfăşoară marți seara în diverse lăcaşuri de cult din Roma. Întâlnirea pentru pace între religii a ajuns la a 34 ediţie şi anul acesta este dedicată victimelor pandemiei de coronavirus. Cu mască albă, asemeni veşmintelor papale. Aşa a apărut Papa Francisc la slujba de la Basilica Santa Maria din Aracoeli, aflată la Roma.

20 Octombrie 2020, 19:06 (actualizat 20 Octombrie 2020, 21:43) |
Papa Francisc

Marţi seara, Roma este capitala mondială a păcii şi găzduiește Întâlnirea internaţională de rugăciune între marile religii ale lumii.

Evenimentul este organizat de Comunitatea Sant'Egidio şi reuneşte reprezentanţi creştini, musulmani şi budişti. Papa Francisc, alături de Patriarhul Ecumenic ortodox Bartolomeu I şi alţi creştini, se va ruga în Bazilica Sfânta Maria din Aracoeli.

Reprezentantul cultului mozaic, Haim Korsia, marele rabin al Franţei, va participa la o slujbă în Sinagoga Marelui Templu din Roma.

După rugăciune, liderii spirituali se vor reuni în Piaţa Capitolului, unde vor fi aşteptaţi de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella. Împreună vor ţine un moment de reculegere pentru victimele cauzate de pandemie, dar şi de recentele războaie din Siria şi Nagorno-Karabah.

Papa Francisc a citit Apelul pentru Pace de la Roma semnat şi ceilalţi lideri religioşi.

Este prima oară când oficiază o slujbă cu nasul şi gura acoperite, dar nu este o premieră când vine vorba de viaţa de zi cu zi a Suveranului Pontif. Acesta a fost văzut purtând mască şi în maşina cu care mergea spre audienţele sale săptămânale din Vatican

Iniţiativa are o tradiţie de 34 de ani şi a fost inaugurată în 1986 de Papa Ioan Paul al II-lea. Ediţia 2020 se numeşte „Nimeni nu se salvează singur. Pace şi Fraternitate”.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI