VIDEO TELEJURNAL

Moment istoric la Ierusalim. A fost redeschisă Biserica Sfântului Mormânt

Patriarhul grec al Ierusalimului, Theophilos al III-lea, a oficiat slujba de redeschidere a Bisericii Sfântului Mormânt. Evenimentul şi proiectul comun al creştinilor de restaurare este un moment important pentru apropierea celor trei biserici care îşi revendică lăcaşul de cult: ortodoxă, romano-catolică şi armeană.

23 Martie 2017, 09:34 (actualizat 23 Martie 2017, 12:53) Știrile TVR |

La ceremonia religioasă au luat parte şi liderii celorlalte două biserici creştine care gestionează, alături de cea Ortodoxă, lăcaşul de cult - Romano-Catolică şi Armeană.

Principalele eforturi au vizat refacerea şi consolidarea structurii Edicule în care se află şi piatra pe care se presupune că a fost aşezat trupul Mântuitorului.

Restaurarea zonei sacre Edicule nu este un dar numai pentru Pământul Sfânt, ci pentru întreaga lume. Unitatea de care am dat dovadă în cazul renovării trebuie să-i inspire pe oamenii din acestă regiune, în special în timpuri în care lumea se confruntă cu dificultăţi îngrozitoare şi confuzie, a spus Theophilos al III-lea, patriarhul grec al Ierusalimului.

Biserica a fost grav avariată în urmă cu două secole în urma unui puternic incendiu. Cele trei biserici creştine nu s-au pus de acord privind refacerea construcţiei decât anul trecut, după ce autorităţile israeliene au avertizat că lăcaşul de cult a devenit nesigur.

"Biserica Sfântului Mormânt a fost reparată după 200 de ani"

Reparaţiile au durat nouă luni şi au fost finanţate în comun de cele trei biserici creştine, dar au beneficiat şi de o contribuţie importantă a regelui Abdullah al II-lea la Iordaniei.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI