Moment inedit la Casa Albă: Președintele Coreii de Sud a cântat melodia “American Pie”

27 aprilie 2023, 11:56

„Ştim că American Pie este unul dintre cântecele dvs preferate”, a spus Biden, care l-a invitat pe omologul său sud-coreean pe scenă pentru a-i asculta mai de aproape pe artiştii care interpretau balada lui Don McLean.

„Da, este adevărat”, a răspuns Yoon Suk-yeol, cunoscut în Coreea de Sud pentru faptul că este un împătimit al karaoke, recunoscând că este un fan al acestei melodii de la lansarea sa în 1971, când era încă elev.

„Am vrea să vă auzim cântând-o”, a încercat atunci gazda sa americană, iar Yoon Suk-yeol nu s-a lăsat rugat şi a luat microfonul. „A trecut multă vreme, dar…”, a spus el, după care a început să cânte fără acompaniament. Cei prezenţi l-au aplaudat, iar Joe Biden şi Prima Doamnă au fost încântaţi.

„La viitorul dineu de stat pe care îl vom avea, dvs vă veţi ocupa de ambianţă”, s-a amuzat preşedintele american. „Habar nu aveam că puteţi cânta”, a adăugat el.

După interpretarea sa, preşedintele sud-coreean a primit de la omologul său american o chitară semnată şi trimisă de Don McLean, care nu a putut participa la dineu.

Pe reţelele sociale, internauţii au salutat talentul de cântăreţ al lui Yoon Suk-yeol.

„Yoon a făcut ravagii la Casa Albă”, şi-a exprimat entuziasmul pe Twitter un utilizator, în coreeană, în comentariile la o înregistrare video cu preşedintele sud-coreean cântând. „Yoon şi-a arătat talentul ascuns de cântăreţ”, a scris un altul, tot în coreeană.

Nu este totuşi prima dată când Yoon Suk-yeol cântă în public, notează AFP.

În plină campanie pentru alegerile prezidenţiale în 2021, el a avut o apariţie la celebra emisiune sud-coreeană All the Butlers, provocând admiraţie pe platou cu interpretarea sa a melodiei No one else, a lui Lee Seung-chul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite