Moldovenii cer unire prin autostradă. Protest al asociației care susține construirea Autostrăzii Unirii, în timpul discursurilor susținute de președinte și premier la Iași

24 ianuarie 2020, 19:56

Câteva sute de oameni, membri ai unor organizații care militează pentru dezvoltarea Moldovei au taxat autoritățile, chiar în timpul discursurilor oficiale. Și le-au cerut să construiască autostrada Târgu Mureș – Iași.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban i-au asigurat că Autostrada Unirii este pe lista de priorități.

Transmit un semnal ferm către guvernanți: românii și România au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfințit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpați. Provinciile istorice, Moldova și Transilvania, trebuie să fie unite! Fără această autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul economic

Protest a fost și la primul metru din Autostrada Moldovei, inaugurat anul trecut de omul de afaceri Ștefan Mandachi în județul Suceava. Antreprenorul i-a chemat pe cei nemulțumiți de lipsa autostrăzilor la construcția făcută de el, unde a amplasat o bornă înaltă de patru metri și o cutie poștală pentru cei care vor să transmită mesaje guvernului.

Construirea autostrăzii care va lega Transilvania de Moldova a fost asumată prin lege în 2018. Guvernul Dăncilă promisese că va fi făcută prin parteneriat public- privat. Dar până în acest moment nu sunt gata nici măcar studiile de fezabilitate. Pentru șoseaua de mare viteză care va lega Moldova de Muntenia, autoritățile nu s-au hotărât încă dacă va fi o autostradă sau un drum expres. Încă așteaptă soluția tehnică de la proiectant.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite