MOLDOVA AZI Teodor Meleșcanu: România este și va fi un avocat al Republicii Moldova

18 ianuarie 2019, 17:05

La Chişinău, ministrul de Externe al României a anunţat că Bucureştiul va continua să sprijine Republica Moldova în procesul său de implementare a reformelor. Preluarea şefiei Uniunii Europene de către România este un bun prilej pentru promovarea agendei europene a Republicii Moldova.

TEODOR MELEŞCANU, ministrul Afacerilor Externe, România: „Dorim să valorificăm această oportunitate pentru aprofundarea relaţiilor dintre Moldova şi Uniunea Europeană. România este şi va rămâne un avocat al Republicii Moldova”.

Teodor Meleşcanu spune că Republica Moldova, alături de celelalte state ale parteneriatului estic, se va regăsi la masa negocierilor pentru a demara proiecte de infrastructură şi de dezvoltare a mediului de afaceri.

TUDOR ULIANOVSCHI, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Republica Moldova: „Am exprimat guvernului României întreaga noastră gratitudine pentru suportul tehnic şi financiar oferit pe parcurs, inclusiv pentru recenta tranşă de 3 milioane de euro, destinate continuării programului bilateral de renovare şi amenajare a grădiniţelor”.

Vizita la Chişinău a ministrului de externe al României are loc în ziua în care Republica Moldova marchează sărbătoarea profesională a diplomatului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite