Mohammad Munaf trebuie să părăsească România în 15 zile, iar 15 ani va fi indezirabil pe teritoriul țării noastre

7 iulie 2022, 19:47

Miercuri, la doar câteva ore de la eliberarea din închisoare, lui Mohammad Munaf i-a fost deschis un nou dosar penal.

Aflat la volan, Munaf a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor. A fost imobilizat doar după ce agenţii au tras mai multe focuri de armă.

Munaf nu avea nici dreptul de a conduce, deoarece permisul i-a fost anulat.

Irakianul condamnat pentru terorism alături de Omar Hayssam, în dosarul răpirii jurnaliștilor români, a fost eliberat din închisoare după 7 ani de detenţie, din cei 10 primiți.

Irakianul ar fi trebuit să iasă din închisoare, la termen, în 2025. El a stat în pușcărie încă de la rezolvarea crizei ostaticilor români din 2005, mai întâi la americani, apoi la irakieni. Ulterior, din 2015, el a fost încarcerat în România.

În 2008, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Mohammad Munaf, în lipsă, la 10 ani de închisoare pentru participare la răpirea jurnaliştilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie-Jeanne Ion.

Completul Curţii de Apel Bucureşti a decis, de asemenea, interzicerea, timp de 5 ani după terminarea executării pedepsei, a unor drepturi pentru Mohammad Munaf şi plata a câte două milioane de euro ziariştilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie-Jeanne Ion, reprezentând daune morale.

De asemenea, s-a stabilit la acea dată plata a 100.000 de lei cheltuieli de judecată către statul român.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite