Modernizări la depozitul de deșeuri din Brașov. Locuitorii se plâng încă din caza mirosurilor insuportabile

7 iulie 2020, 13:04

Două dintre cele trei gropi ale depozitului au fost acoperite cu pământ, pe care se va planta vegetație. Dealul pe care acestea se află e împânzit cu conducte care colectează biogazele care vor fi arse. Locuitorii din zonă nu sunt impresionați de proiect. Mai ales că nu au scăpat de mirosurile neplăcute, spun ei.

Costel Alexe, ministrul Mediului – Eu am ferma convingere, că odată cu punerea în funcțiune a instalației de ardere a gazelor de deșeu, vom avea mai puține astfel de reclamații (…)  Avem un exemplu de bună practică, pentru cum ar trebui să fie închis un depozit ecologic de deșeuri..”

Staţia de ardere a deșeurilor din Brașov este cea mai mare din România.

Lucian Până, reprezentant constructor – Noi practic avem în gazul de depozit metan, dioxid de carbon, aproximativ 527 de constituieți, de compuși, în concentrații mai mici sau mai mari. Toți sunt arși la 1100 de grade și practic se asigura emisiile conform normativelor europene (…) Investiția, poate, dacă nu cu siguranță, cea mai moderna, pe acest tip de investiție, cea mai moderna din Romania și, cel puțin la nivel regional, din Centrul și Estul Europei..”

Gaze care vor fi arse, ar putea fi folosite drept combustibil pentru autovehicule.

George Scripcaru, primarul Brașovului: Dacă va fi o soluție, din punct de vedere financiar, sigur că o vom face… să fructificăm o oportunitate din punct de vedere economic dar și din punct de vedere energetic și al mediului..”

În depozitul din Brașov sunt aduse, zilnic, în medie, 480 de tone deşeuri menajere din tot județul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite