Modernizări la depozitul de deșeuri din Brașov. Locuitorii se plâng încă din caza mirosurilor insuportabile

Locuitorii din Brașov care au casele în apropierea gropii de gunoi se plâng în continuare de mirosul insuportabil. Deși două dintre cele trei gropi ale depozitului au fost închise. Lucrarea făcută după standarde europene ar trebui să fie cea mai modernă din Centrul și Estul Europei, dar oamenii spun că mirosul nu a dispărut.

07 Iulie 2020, 13:04 (actualizat 07 Iulie 2020, 13:21) |
Depozit de deșeuri modernizat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Două dintre cele trei gropi ale depozitului au fost acoperite cu pământ, pe care se va planta vegetație. Dealul pe care acestea se află e împânzit cu conducte care colectează biogazele care vor fi arse. Locuitorii din zonă nu sunt impresionați de proiect. Mai ales că nu au scăpat de mirosurile neplăcute, spun ei.

Costel Alexe, ministrul Mediului - Eu am ferma convingere, că odată cu punerea în funcțiune a instalației de ardere a gazelor de deșeu, vom avea mai puține astfel de reclamații (...)  Avem un exemplu de bună practică, pentru cum ar trebui să fie închis un depozit ecologic de deșeuri.."

Staţia de ardere a deșeurilor din Brașov este cea mai mare din România.

Lucian Până, reprezentant constructor - Noi practic avem în gazul de depozit metan, dioxid de carbon, aproximativ 527 de constituieți, de compuși, în concentrații mai mici sau mai mari. Toți sunt arși la 1100 de grade și practic se asigura emisiile conform normativelor europene (...) Investiția, poate, dacă nu cu siguranță, cea mai moderna, pe acest tip de investiție, cea mai moderna din Romania și, cel puțin la nivel regional, din Centrul și Estul Europei.."

Gaze care vor fi arse, ar putea fi folosite drept combustibil pentru autovehicule.

George Scripcaru, primarul Brașovului: Dacă va fi o soluție, din punct de vedere financiar, sigur că o vom face... să fructificăm o oportunitate din punct de vedere economic dar și din punct de vedere energetic și al mediului.."

În depozitul din Brașov sunt aduse, zilnic, în medie, 480 de tone deşeuri menajere din tot județul.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 3°C 6°C
CONSTANTA 7°C 12°C
CRAIOVA 4°C 6°C
BRASOV 4°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI