Modernizări cu bani europeni în ambulatoriile din toată ţara. Peste 160 de milioane de euro vor putea fi folosite pentru aceste unităţi medicale

6 martie 2023, 14:19

În total, peste 160 de milioane de euro vor putea fi folosite pentru renovarea, extindererea, dotarea sau chiar construirea de la zero a acestor unităţi medicale. Toate ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului viitor.

Până la finalul anului 2024, echipa Ministerului Sănătății este la dispozitia beneficiarilor pentru sfaturi, îndrumări privind modul de derulare în continuare. Dânșii trebuie să contracteze aceste investiții, dacă discutăm de construcții și reamenajări cu firme specializate, sunt investiții în echipamente care trebuie realizate, de asemenea,  în cadrul acestui proiect. De ce este import ambulatoriul de specialitate? Pentru că oferă investigații medicale, aducă analize de laborator, ecografie, radiologie, consultații multidisciplinare, poti fi implicate în programele de screening, ca urmare acestor investigațiii, pacientul poate primi diagnostic rapid, a spus ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Federaţia Solidaritatea Sanitară continuă protestele și a pichetat joi spitalele

Grevă generală în Italia, în Transporturi, Sănătate și Educație