Modernizarea stadionului Dinamo, în aer. Ministerul de Interne nu acceptă termenii propuși de Nicolae Badea

23 mai 2017, 22:10

Stadionul Dinamo ar trebui modernizat pentru Campionatul European din 2020, însă existul riscul ca lucrările să nu înceapă pentru că arena îi este concesionată omului de afaceri Nicolae Badea, iar Ministerul de Interne a spus foarte clar că nu vrea să investească în interese private.

S-a ajuns în această situaţie după ce omul de afaceri Nicolae Badea a primit în 2002 drept de folosinţă asupra unei mari părţi din complexul sportiv Dinamo. Contractul e încheiat pe durată nedeterminată. Pentru ca stadionul să poată fi reconstruit, Badea ar trebui să renunţe la tot, lucru pe care fostul şef al lui Dinamo nu vrea să îl facă.

“ACS FC Dinamo Bucureşti impune inclusiv un termen de 15 zile ca după realizarea noului stadion de către stat, societatea privată să-şi reia dreptul de utilizare pe acesta şi tot pe o durata nedeterminată”. (Sursă: comunicat MAI)

Situaţia s-a schimbat, deşi la începutul lunii martie părea că părţile au căzut de acord.

Stadion nou vor şi suporterii lui Dinamo. Aceştia au dat un ultimatum celor două părţi. De altfel, fanii dinamovişti au început o campanie în tribune şi în mediul online, la care s-au alăturat foste vedete ale echipei, personalităţi din mass media şi showbiz.

România a primit organizarea a 4 meciuri în cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală.

UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte 4 stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale.

Cele 4 arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite