Modelul suedez crește bilanțul morților în plină pandemie. Guvernul a mizat pe responsabilitatea populației

27 aprilie 2020, 21:35

În timp ce aproape toată Europa a intrat în carantină, Suedia a ales o abordare mai ușoară a luptei cu dușmanul nevăzut. A închis liceele și facultățile, a interzis adunările mai mari de 50 de persoane și a recomandat cetățenilor săi să evite călătoriile care nu sunt importante.

Celor bolnavi sau în vârstă, guvernul le-a recomandat să stea acasă.

Numai că rapoartele zilnice arată o altă realitate.

În medie, sunt înregistrate zilnic 200 de infecții, iar numărul persoanelor care au murit din cauza COVID 19 îl depășește cu mult pe cel din țările vecine.

Ministrul de interne a transmis un avertisment după ce mai multe cluburi și restaurante au fost închise pentru că inspectorii sanitari au constatat că regula privind distanțarea socială nu e respectată.

Inspectorii guvernului fac vizite neașteptate în toate locurile publice pentru că există și foarte multe reclamații. E corectitudine în prezența oamenilor legii, apoi totul revine la normal, iar restaurantele și barurile sunt extrem de aglomerate, mai ales la sfârșit de săptămână.

Membrii guvernului spun că închiderea în acest weekend a 5 localuri reprezintă un semnal puternic pentru populația care trebuie să înțeleagă că măsurile nu sunt opționale, ci obligatorii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite