Modelul francez de bune practici pentru protejarea angajaților. Clienţii serviciilor de curierat vor face poze cu coletul, ca să nu mai semneze de primire

Reguli pentru livrarea coletelor
Reguli pentru livrarea coletelor
7 mai 2020, 14:40

Ministerul Muncii din Franţa a emis un ghid complet pentru angajatori, în care sunt prezentate măsuri specifice de protecţie a salariaţilor.

Pentru curieri, ghidul propune o soluţie inedită: clientul nu va mai semna la primirea coletului, ci va fi fotografiat cu pachetul în mână.

În hypermaketuri, clienţii vor trece printr-un culoar gol pentru a-şi recupera cumpărăturile de la casa unde au fost scanate de casier.

„Regulile de distanţare (cel puţin un metru) şi gesturile barieră, simple şi eficace, trebuie să fie respectate în mod obligatoriu. Angajatorul trebuie să se asigure că regulile sunt respectate efectiv, că se face aprovizionarea cu săpun, gel dezinfectant, batiste de hârtie şi că sunt disponibili saci de gunoi. Reuniunile trebuie să fie limitate la strictul necesar. Trebuie evitată formarea de grupuri de salariaţi în spaţii restrânse. Toate deplasările neesenţiale trebuie să fie anulate sau amânate”, reiese din ghidul emis de Ministerul Muncii din Franţa.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite