Modelul francez de bune practici pentru protejarea angajaților. Clienţii serviciilor de curierat vor face poze cu coletul, ca să nu mai semneze de primire

Ministerul Muncii din Franţa vine în sprijinul angajatorilor, publicând un ghid cu măsuri de protecţie a angajaţilor. Pentru curieri, modelul francez vine cu o soluţie de protecţie inedită: clienţii nu vor mai semna pentru primirea coletului, ci vor confirma printr-o poză în care apar ţinând pachetul în mână.

07 Mai 2020, 14:40 (actualizat 07 Mai 2020, 15:09) |
Reguli pentru livrarea coletelor / FOTO: Captură YouTube

Ministerul Muncii din Franţa a emis un ghid complet pentru angajatori, în care sunt prezentate măsuri specifice de protecţie a salariaţilor.

Pentru curieri, ghidul propune o soluţie inedită: clientul nu va mai semna la primirea coletului, ci va fi fotografiat cu pachetul în mână.

În hypermaketuri, clienţii vor trece printr-un culoar gol pentru a-şi recupera cumpărăturile de la casa unde au fost scanate de casier.

"Regulile de distanţare (cel puţin un metru) şi gesturile barieră, simple şi eficace, trebuie să fie respectate în mod obligatoriu. Angajatorul trebuie să se asigure că regulile sunt respectate efectiv, că se face aprovizionarea cu săpun, gel dezinfectant, batiste de hârtie şi că sunt disponibili saci de gunoi. Reuniunile trebuie să fie limitate la strictul necesar. Trebuie evitată formarea de grupuri de salariaţi în spaţii restrânse. Toate deplasările neesenţiale trebuie să fie anulate sau amânate", reiese din ghidul emis de Ministerul Muncii din Franţa.

Sursa: Mediafax

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 18°C
IASI 15°C 18°C
CLUJ 13°C 14°C
CONSTANTA 13°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI