Modele europene pentru testarea anti-COVID a elevilor. În Germania, elevii se testează singuri, cu ajutorul unor acadele. În Franța, testele de salivă folosite în cabinele școlare. Părinții bulgari dau o mână de ajutor întregului proces

Multe țări europene le impun elevilor care merg la școală să facă teste pentru detectarea infectării cu coronavirus. De regulă, această testare e făcută de părinți, acasă, ori de cadrele medicale din școli.

22 Noiembrie 2021, 21:21 Știrile TVR |

În majoritatea landurilor germane, elevii își fac singuri testele anti-COVID de două ori pe săptămână, sub supravegherea profesorilor. E folosit inclusiv un test sub formă de acadea, care trebuie ținută puțin timp în gură.

În Franța se folosesc teste de salivă. De regulă, sunt făcute de personalul medical de la cabinetele școlare. S-au alăturat însă voluntar acestei inițiative și studenți de la facultățile de medicină.

În Bulgaria, se oferă să dea o mână de ajutor la testare și părinții.

Noile reglementari prevăd ca elevii bulgari să fie testați de două ori pe săptămână, la începutul cursurilor, cu teste pe bază de salivă. E nevoie de consimțământul părinților, iar acolo unde nu e dat, elevii trebuie să învețe de acasă, în sistem online.

Elevilor din Austria li se cere să se testeze de mai multe ori pe săptămână, fiind folosită o combinație între teste antigen și PCR. Testele sunt făcute de acasă în cazul copiilor foarte mici, iar în cazul elevilor mai mari, aceștia sunt învățați să și le facă singuri, la școală.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 30°C
CLUJ 25°C 22°C
CONSTANTA 23°C 24°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI